Pergola zonwering

Een pergola zonwering is in verschillende vormen en soorten verkrijgbaar. Het grote voordeel van pergola zonwering is, dat deze over het algemeen zeer windvast zijn en bescherming bieden tegen zon en regen als u dat wenst.

Vervanging van knikarm zonwering?

Een pergola zonwering is in opkomst als vervanging van o.a. knikarm zonwering. Een knikarm zonwering was vooral bedoelt om de zon uit huis te houden en nog een stuk schaduw op het terras te creëren. De meeste knikarm zonneschermen hebben een uitval van 250 cm, waarbij de laatste jaren ook 300 cm vaker wordt toegepast. Helaas is met een uitval van 300 cm er nog niet veel schaduw op het terras, dus als we buiten willen genieten is een grotere uitval nodig om een complete tafel of loungehoek in de schaduw te kunnen zetten. Natuurlijk zijn er knikarm zonneschermen met een grotere uitval dan 300 cm, zelfs tot 500 cm of nog meer. Met pergola zonwering is een grotere uitval geen enkel probleem, waarbij de zonwering ook nog eens stabiel blijft, omdat het doek ondersteund wordt door staanders.

Soorten pergola zonwering

Er zijn verschillende soorten pergola zonwering systemen. Elk soort heeft z’n eigen kenmerken. Naast deze soorten en uitvoeringen is er verschil in de kwaliteit van de verschillende fabrikanten. De meest bekende Duitse merken zijn: Markilux, Weinor, Warema, Huppe, Erhardt, Cadeko en Vos, uit Oostenrijk Hella, WoWo. Uit Zwitserland Griesser en uit Italië o.a. Corradi, BT, Pratic en Frama. Verder komen er nog pergola zonwering systemen uit Belgie, zoals Renson en Harol. Verder komen er nog pergola overkapping systemen uit Griekenland, Spanje en Turkije.

  1. Oprolbare systemen
  2. Opvouwbare systemen
  3. Lamellen daken
  4. Houten pergola overkappingen

Oprolbare pergola zonwering

Oprolbare pergola zonweringen kunnen in enkelvoudige breedten van maximaal 650 cm gemaakt worden. Door meerdere delen aan elkaar te koppelen, is het mogelijk om grote breedten te realiseren.

De uitval van oprolbare pergola zonweringen is mogelijk tot ruim 800 cm, maar de meeste uitvoeringen gaan tot 450 tot 500 cm. Het voordeel van oprolbare systemen is dat de kast, waarin het doek wordt opgerold in gesloten toestand kleiner is dan bijvoorbeeld de opvouwbare systemen. Wie op zoek is naar een goede oplossing voor kleinere terrassen, waarbij het geheel er wat slank toont is een oprolbare pergola zonwering een goede keuze.

Lees meer over oprolbare pergola zonwering systemen.


Opvouwbare pergola zonwering

Opvouwbare pergola zonwering systemen zijn zeer geschikt voor horeca terrassen, strandlocaties en dakterrassen. De systemen zijn zeer stabiel hebben een goede water afvoer en kunnen in extreem grote breedte en diepte geproduceerd worden.

De breedte van opvouwbare pergola zonwering systemen kunnen extreem breed geproduceerd worden. Omdat het doek ook uitgevoerd kan worden met waterdicht zeildoek is het zeer geschikt als overkapping, pergola zonwering voor grote horeca terrassen.

De onder en boven constructie zijn los van elkaar toe te passen. Zodat een pergola zonwering systeem zeer flexibel kan worden samengesteld. De diepte van een opvouwbaar pergola zonwering systeem kan tot meer dan 10 meter diepte toegepast worden.

Lees meer over opvouwbare pergola zonwering systemen.